en
04.02.2014

ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ECOMOBILITY 2013-14_M. Mavroudis, A. Kallia, Th. Zafeiropoulos, A. Karoumpis, K. FytianosΑνακοινώθηκαν οι ομάδες μαθητών της Θεσσαλονίκης, από τον Μάκη Μαυρουδή Συντονιστή του Τομέα Β. Ελλάδος στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο πλαίσιο της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2013-14.

Η αξιόλογη προσπάθεια επένδυσης που γίνεται στη νέα γενιά, καθώς και των στόχων της Εκστρατείας, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στο Mediterranean Palace Ηοtel, με τη παρουσία των μαθητών από τις ομάδες που θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στο διήμερο που ακολουθεί, στη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα γίνουν την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Κεντρικού Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, όπου :

• στις 12.00 το μεσημέρι θα παρουσιάσουν προτάσεις το Πειραματικό Γυμνάσιο ΑΠΘ και το Γυμνάσιο του Ελληνικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης

• το απόγευμα στις 18.00 θα παρουσιάσουν το 1ο Γυμνάσιο Τριανδρίας. το 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και το 7ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 12.00, στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού “Χρίστος Τσακίρης” του Δήμου Παύλου Μελά, θα παρουσιάσουν το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης και το Γυμνάσιο Μυγδονίας.

Η ενημέρωση ξεκίνησε με την υποδοχή από τον Συντονιστή της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2013-13 κ. Θάνο Ζαφειρόπουλο, που μίλησε για την πορεία και τη σημασία που έχει η υλοποίηση της Εκστρατείας ECOMOBILITY τα τελευταία 11 χρόνια.

Στη συνέχεια η κα Αγγελική Καλλία, Υπεύθυνη του Τομέα Βορείου Ελλάδος, αναφέρθηκε στο ρόλο του ECOCITY και στις ενέργειες και δράσεις που υλοποιούνται, στο πλαίσιο της προστασίας του Περιβάλλοντος και της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης.

Το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Κώστας Φυτιάνος αναφέρθηκε στα σημερινά δεδομένα και την ατμοσφαιρική ρύπανση, που είναι πλέον ένας σοβαρός κίνδυνος στις πόλεις. Τόνισε πως σε αυτή τη δύσκολη εποχή η μόνη ελπίδα είναι η νέα γενιά, η οποία μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά ανατρέποντας την υπάρχουσα κατάσταση.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Αντώνης Καρούμπης μίλησε για τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διάχυτη αδιαφορία και τόνισε την ανάγκη διαδημοτικής συνεργασίας για να μπορέσουν να αποφασιστούν και να εφαρμοστούν μέτρα. Η αφύπνιση από τις εργασίες των μαθητών και τις αξιόλογες προτάσεις δημιουργεί υποχρέωση εμπλοκής και προσανατολισμό λύσεων.

Τέλος ο Συντονιστής του Τομέα Βόρειας Ελλάδας, Καθηγητής, κ. Μάκης Μαυρουδής αναφέρθηκε στην οργάνωση της εκστρατείας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας και ανακοίνωσε τις ομάδες των γυμνασίων που συμμετέχουν.

Ακολούθησε παρουσίαση συνοπτική από τις ομάδες των γυμνασίων, που απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Στη διάρκεια του διημέρου των εκδηλώσεων της Εκστρατείας, οι ομάδες των μαθητών θα καταθέσουν λύσεις για την περιοχή τους, μέσα από δημιουργικές προσεγγίσεις και ιδέες που έχουν επιλέξει (θεατρικά δρώμενα, video, τραγούδια, κατασκευές, ζωγραφική κ.ά.).

Η Εκστρατεία ECOMOBILITY 2013-14, στην Θεσσαλονίκη, διοργανώνεται από το ECOCITY με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθώς και του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.

Χορηγός των εκδηλώσεων και της εκστρατείας στην Θεσσαλονίκη είναι η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) και τοπικοί υποστηρικτές το Mediterranean Palace Hotel και η OTS.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΑΞΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, τα περιοδικά AUTO ΤΡΙΤΗ, ΜOTO ΤΡΙΤΗ και REVIEW CSR και οι εταιρείες Webolution και Stefi και τα portals aboutthessaloniki.gr και polytexnikanea.gr.

Αιγίδα

ΥΠΕΝ Υπουργείο Ανάπτυξης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝΥπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

Συνεργαζόμενοι φορείς

Περήφανοι για τους Χορηγούς μας

Καθημερινή Business-TODAY WebOlution CSR&ESG REVIEW
CSR News FLEETNEWS.gr Infokids Ecopress Ecotec Natura
ΚΕΔΕ
Transport & Environment Clean Cities Mobility Action