Εκστρατεία

Η Εκστρατεία ECOMOBILITY 2018-19

Η Εκστρατεία ECOMOBILITY Οικολογική Μετακίνηση διοργανώνεται για δέκατη έκτη συνεχόμενη χρονιά από το ECOCITY, με τη συνεργασία και τη συστράτευση σημαντικών Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών. Φέτος, για πρώτη φορά υλοποιείται με την σύμπραξη της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας). Παράλληλα, για πέμπτη χρονιά υλοποιείται και η  Εκστρατεία FREE MOBILITY για τα Ειδικά Σχολεία και για πρώτη χρονιά, πιλοτικά, Εκστρατεία για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας της χώρας.

Στόχος των εκστρατειών είναι ο ερεθισμός των νέων για την προσέγγιση προβλημάτων της πόλης. Μέσα από τη βιωματική ενεργοποίησή τους αναμένουμε να οδηγηθούν στην αναζήτηση λύσεων, με προσανατολισμό στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, στην αλλαγή συμπεριφορών και στην προώθηση της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας.

Η διάρκεια των εκστρατειών είναι ετήσια. Αρχίζει με την έναρξη της σχολικής περιόδου τον Σεπτέμβριο 2018 και ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στις Βρυξέλλες και τη συμμετοχή των ομάδων στο ECOCAMP το καλοκαίρι 2019.

Στη νέα περίοδο 2018-19, στην εκστρατεία ECOMOBILITY συμμετέχουν oμάδες μαθητών από 31 Γυμνάσια, Ειδικά Σχολεία και Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας από 28 πόλεις της χώρας.

Οι ομάδες των μαθητών, με τις εργασίες και τις προτάσεις τους, καλούνται να αναδείξουν λύσεις για την αλλαγή συνθηκών και συνηθειών κυκλοφορίας στην πόλη τους, ενώ κυρίαρχο στοιχείο είναι η στήριξη του δικαιώματος  ελεύθερης μετακίνησης και ο περιορισμός του εμποδισμού στη πρόσβαση στις πόλεις. Ταυτόχρονα παρουσιάζουν την ανάγκη της πράσινης μετακίνησης, του καθαρού αέρα και της σωστής λειτουργίας των πόλεων.

Από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο διοργανώνουν δράσεις ενημέρωσης των συμπολιτών σε κάθε πόλη που υλοποιούνται οι εκστρατείες , απλώνοντας το μήνυμα σε όλους τους κατοίκους.

Οι Δήμοι που συμμετέχουν στις εκστρατείες, διοργανώνουν τοπικές ενέργειες που προβάλουν την ελεύθερη μετακίνηση , ενώ σε ειδικές εκδηλώσεις προσφέρουν βήμα στις ομάδες των μαθητών για να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε εκπροσώπους Τοπικών Φορέων και Πολιτών.

Από τον διάλογο που ακολουθεί σε κάθε πόλη, αξιοποιούνται οι προτάσεις των μαθητών από τις Τοπικές Αρχές, ενώ τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης διαχέουν το μήνυμα της Εκστρατείας σε όλες τις περιοχές.

Η Εκστρατεία προσφέρει την ευκαιρία στους έφηβους και στον περίγυρό τους, να μάθουν να ζουν σε συνθήκες κοινωνικής ισότητας και ελευθερίας, να προστατεύουν το περιβάλλον και να εργάζονται για να αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις. Σε δεύτερο επίπεδο, οι Εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY, στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων μεγάλων πόλεων, κυρίως, για την λύση σε προβλήματα που προκαλούνται από την αδιαφορία στις επισημάνσεις των επιστημόνων και την έλλειψη σεβασμού στις αρχές της κοινωνικής συμβίωσης

Αιγίδα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Συνδιοργάνωση

ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συνεργαζόμενοι φορείς

Περήφανοι για τους Χορηγούς μας

AIROTEL Stratos Vassilikos Auto Triti ReCSR
CSR NewsWebOlution Rex Green Agenda
Η Εφημερίδα των ΣυντακτώνNaturaCombatt ΕΛΤΑ ΚΕΔΕ