Οργάνωση

Οι φάσεις της Εκστρατείας

Η πρώτη φάση της Εκστρατείας (Σεπ 2018 – Ιαν 2019)

Το πρώτο διάστημα είναι αφιερωμένο στην οργανωτική υποδομή και στην προετοιμασία από τους μαθητές. Στην περίοδο αυτή δηλώνουν συμμετοχή τα Γυμνάσια και τα Σχολεία Ειδικής Εκπάιδευσης. Σχηματίζουν ομάδες από 6-8 μαθητές και αφού λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες, ερευνούν την πόλη τους, συγκεντρώνουν στοιχεία και εκπονούν την εργασία, ενώ επιλέγουν τον τρόπο παρουσίασης και εμπνέονται για τις δημιουργίες τους.

Μέλη από τις Επιτροπές Οργάνωσης των Τομέων επισκέπτονται τα Γυμνάσια, συζητούν με τις ομάδες και συνεργάζονται με τους Καθηγητές.

Στην πρώτη Φάση, προετοιμάζονται και οι Δήμοι, που συμμετέχουν, για να υποδεχθούν τις εργασίες και προτάσεις των μαθητών.

Τον Ιανουάριο διοργανώνεται η Αναγγελίας της Εκστρατείας στην Αθήνα. Στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης και των Φορέων ανακοινώνονται οι Δήμοι και οι πόλεις που συμμετέχουν, τα Γυμνάσια και τα Ειδικά Σχολέια που λαμβάνουν μέρος, τα Επιστημονικά Ιδρύματα και οι Οργανισμοί που συστρατεύονται και οι Επιχειρήσεις που στηρίζουν τις Εκστρατείες.

Η δεύτερη φάση του Προγράμματος (Φεβ – Μάρ 2019)

Το Φεβρουάριο ξεκινούν οι εκδηλώσεις σε κάθε πόλη που συμμετέχει Γυμνάσιο ή Ειδικό Σχολείο. Στις εκδηλώσεις παρουσιάζονται οι εργασίες των Ομάδων των Μαθητών και αξιολογούνται από ειδικές επιτροπές με πέντε μέλη, από τους συστρατευμένα Επιστημονικά Ιδρύματα, τους Οργανσιμούς, τις Τοπικές Αρχές και τους Φορείς..

Οι Δήμοι που συνεργάζονται διοργανώνουν τις εκδηλώσεις, στις οποίες οι ομάδες των μαθητών παρουσιάζουν τις εργασίες τους και καταθέτουν τις προτάσεις τους.

Ακολουθεί διάλογος με τους εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών,  τους Επιστήμονες και τους Δημότες που συμμετέχουν στην εκδήλωση και κάθε εργασία αξιολογείται από ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης, σύμφωνα με τα κριτήρια που είναι γνωστά σε όλους, από τη δήλωση συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

Από κάθε πόλη αναδεικνύεται η καλύτερη εργασία, η οποία προκρίνεται στην δεύτερη φάη της αξιολόγσης.

Από την δεύτερη φάση επιλέγονται οι δέκα καλύτερες εργασίες και ακολουθεί η τελική αξιολόγηση, για το βραβείο της καλύτερης εργασίας. Στην αξιολόγηση για τα βραβεία δημιουργικότητας συμμετέχουν όλες οι δημιουργίες των ομάδων μέχρι τη τελική επιλογή.

Η τρίτη φάση του Προγράμματος (Απρ – Αύγ 2019)

Το τελευταίο μέρος της Εκστρατείας περιλαμβάνει την Τελετή Απονομής των Βραβείων, που πραγματοποιείται τον Απρίλιο στην Αθήνα.

Ακολουθεί τον Ιούνιο η Αποστολή και η Φιλοξενία στις Βρυξέλλες, με τις συναντήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή΄.

Ο κύκλος της τρίτης φάσης ολοκληρώνεται με τη φιλοξενία των μαθητών από τις ομάδες που παρουσίασαν με τις καλύτερες δημιουργίες. Συμμετέχουν στο ECOCAMP, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Με την ολοκλήρωση της Εκστρατείας συντάσσεται ο απολογισμός και εκδίδονται τα συμπεράσματα για τη διαμόρφωση στάσης και περιβαλλοντικής συμπεριφοράς των εφήβων, από την επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Ανάπτυξης και Προώθησης Χρηματοοικονομικών Προϊόντων και Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αιγίδα

Συνεργαζόμενοι φορείς

Περήφανοι για τους Χορηγούς μας

AIROTEL Stratos Vassilikos Auto Triti ReCSR
CSR NewsWebOlution Rex Green Agenda
Η Εφημερίδα των ΣυντακτώνNaturaCombatt ΕΛΤΑ ΚΕΔΕ