Εκστρατεία

Η Εκστρατεία ECOMOBILITY 2017-2018

Η Εκστρατεία ECOMOBILITY Οικολογική Μετακίνηση διοργανώνεται για δέκατη πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από το ECOCITY, με τη συνεργασία και τη συστράτευση σημαντικών Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών. Φέτος, για τέταρτη χρονιά, θα υλοποιηθει και η παράλληλη Εκστρατεία FREE MOBILITY

Στόχος των εκστρατειών είναι ο ερεθισμός των νέων για την προσέγγιση προβλημάτων της πόλης. Μέσα από τη βιωματική ενεργοποίησή τους αναμένουμε να πδηγηθούν στην αναζήτηση λύσεων, με προσανατολισμός στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, στην αλλαγή συμπεριφορών και στην προώθηση της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας.

Η διάρκειά των εκστρατειών είναι ετήσια. Αρχίζει με την έναρξη της σχολικής περιόδου και ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στις Βρυξέλλες και τη συμμετοχή των ομάδων στο ECOCAMP.

Στη νέα περίοδο 2017-18, στην εκστρατεία ECOMOBILITY συμμετέχουν oμάδες μαθητών από Γυμνάσια Τυπικής Εκπαίδευσης και στην εκστρατεία FREE MOBILITY συμμεέχουν ομάδες από Σχολεία Ειδικής Αγωγής , από όλη τη χώρα.

Οι ομάδες των μαθητών, με τις εργασίες και τις προτάσεις τους, καλούνται να αναδείξουν λύσεις για την αλλαγή συνθηκών και συνθειών κυκλοφορίας στην πόλη τους, ενώ κυρίαρχο στοιχείο είναι η στήριξη του δικαιώματος  ελεύθερης μετακίνησης και ο περιορισμός του εμποδισμού στη πρόσβαση στις πόλεις. Ταυτόχρονα παρουσιάζουν την ανάγκη της πράσινης μετακίνησης, του καθαρού αέρα και της σωστής λειτουργίας των πόλεων.

Από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Ιανουάριο διοργανώνουν δράσεις ενημέρωσης των συμπολιτών σε κάθε πόλη που υλοποιούνται οι εκστρατείες , απλώνοντας το μήνυμα σε όλους τους κατοίκους.

Οι Δήμοι που συμμετέχουν στις εκστρατείες, διοργανώνουν τοπικές ενέργειες που προβάλουν την ελέυθερη μετακίνηση , ενώ σε ειδικές εκδηλώσεις προσφέρουν βήμα στις ομάδες των μαθητών για να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε εκπροσώπους Τοπικών Φορέων και Πολιτών.

Από τον διάλογο που ακολουθεί σε κάθε πόλη, αξιοποιούνται οι προτάσεις των μαθητών από τις Τοπικές Αρχές, ενώ τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης διαχέουν το μήνυμα της Εκστρατείας σε όλες τις περιοχές.

Η Εκστρατεία προσφέρει την ευκαιρία στους έφηβους και στον περίγυρό τους, να μάθουν να ζουν σε συνθήκες κοινωνικής ισότητας και ελευθερίας, να προστατεύουν το περιβάλλον και να εργάζονται για να αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις. Σε δεύτερο επίπεδο, οι Εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY, στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων μεγάλων πόλεων, κυρίως, για την λύση σεα προβλήματα που προκαλούνται από:

  • την αδιαφορία στις επισημάνσεις των επιστημόνων
  • την αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων στις μεγάλες πόλεις
  • την έλλειψη σεβασμού στις αρχές της κοινωνικής συμβίωσης

Αιγίδα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Συνεργασία

Συνεργαζόμενοι φορείς

Περήφανοι για τους Χορηγούς μας

Elite WebOlution Auto Triti Moto Triti ReCSR CSR News Πράσινο Ecotec Ecozin